CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Tuesday, September 7, 2010

happy eid.....

Dari Jauh Kupohon Maaf
Dalam dingin subuh hatiku terusik
Kenang nasib diri di rantauan
Bergema takbir raya menitis air mata
Terbayang suasana permai desa

Rindu hati ini inginku kembali
Pada ayah bonda dan saudara
Tetapi aku harus mencari rezeki
Membela nasib kita bersama
Hanya ku sampaikan doa dan kiriman tulus ikhlas
Dari jauh kupohonkan ampun maaf
Jangan sedih pagi ini tak dapat kita bersama
Meraikan aidil fitri yang mulia

Restu ayah bonda kuharap selalu
Hingga aku pulang kepadamu
Restu ayah bonda kuharap selalu
Demi anakmu yang kini jauh

08-09-10....once in a lifetime...sayu rase hari ni...bukan sebab tarikh yang indah...tapi sebab terkenang orang yang tersayang...untuk tatapan mama, papa, akak2 n adik2 ku sekalian....tak lupe jugak pade si die yang tersayang...atok...nenek....sedare mare...syukur alhamdulillah...tiade yang kurang tahun ni....semua yang disayangi masih sentiase di sisi...orang yang terdekat tiade yang pergi....yang lame tiade kembali...buat arwah sepupu...Hamzah...dan orang2 yang telah tiade...smoge ditempatkan bersame orang2 yang beriman....

hari ni aku still bekerja...carik rezeki yang tak seberape...untuk tampung idup lepas raye...nanti takut lepas raye xmakan pulak...so aku kuatkan semangat...pergi keje...pagi yang redup...bertuah rasenye dapat berjumpe yang tersayang sebelum pulang berhari raye...aku drive sambil menangis dengar lagu2 raye di pagi hari...syahdu sangat...teringat dose2 pade mama..papa...adk beradik...sedare mare...si die yang tercinte...sebut pasal si die...si die dah pun selamat tibe di kampung...aku masih mengadap komputer di ofis...menulis ape yang terbuku di hati...terima kasih sayang sudi jumpe i pagi td...maaf zahir batin atas segale kesalahan yang pernah i wt...i menanti kehadiran u bersame keluarge pd raye ke-2...semoge u slmt sampai ke rumah i seperti yang dirancang....akan sntiase merindui u...

rase janggal sangat beraye tahun ni...tak pernah seumo idup aku blk lagi sehari nk raye...selalunye akula manusia yang balik paling awal untuk sambut raye..tolong mama wt kuih..sempatla shopping ape yang patut...tp taun ni...sume xseindah dulu...baju pun syukur mama da belikan...da upahkan...thanks mama...wlopun baju same ngn adk aku...hehehehe..xpela...asalkn ade bju rye..kasut rye...pkai yang sedia ade jela..handbag pn sme...xde yang baru...kewangan x mengizinkan...nasibla ade jual kuih...untung ckt2 dpt gk aku bg ank2 buah n adik2 aku wet rye nanti...mama papa??hopefully ckupla nk bg...klo hrpkan gji...dpt trus abis..byr kete..sewe uma...utang piutang...licin terus.....banyak sgt bende yang nk dipikirkan...ape2 pun...aku akn berfikiran positif dan sentiase maju kehadapan...no turning back...

jap lagi tepat kol 5.30 aku akn punch out n bergegas g uma akk aku kat ampang...tgh dalam dilema..nk lalu kesas ke federal...dahla ujan lebat...kompem gerenti jam...buke dlm ketela jwbnye...dapat nasi goreng chiang mai ni sedap gk...dr pagi td akk aku ckp nk blikn nasi goreng chiang mai kt klcc trus ngidam smpai sekarang...dok terbayang cili padi n smbl belacan yang akn ku kunyah seperti keropok nachos...nyum2...pagi td dhla xshur...nsibla mlm td smpat lpk mcD dgn yang tersyg...mkn nugget...konon bwk blk fries nk shur..hampeh..xsdr smpai pg...gelabah bgn kemas brg...riso gk ni..byk sgt brg y nk bwk blk...pnuh myvi aku sumbat brg...tatawla muat ke x kete akk aku tu...mst kne bebel...huhuuh...sory k.ina...rse mazda tu besa...so muat2kan la ek...sume brg tu pnting...kuih aunty bibah...barang hantaran tunang..termsuk bkul2 skli...jadik sardinla sume org...heheheheh...pape pn sbg tebusan..noi akn drive secare berhemat di jalan raye mlm kang...

bile tulis blog ni rase makin x sbr lak nk blk jb...nk berkumpul satu keluarge...rindu sgt...rindu sume org...taun ni still xckup ahli keluarge aku...yang sorang dh dipetik orang...beraye uma mertua...abg ipar satu lagi plk jauh di perantauan...tp taun ni ade orang baru...ank akk aku...baby muhamad...muhamad...sory yek...smlm cik noi da crk da bju melayu utk baby muhamad tp xde saiz..sume besa....sian baby muhamad xde bju melayu...xpe k..taun dpn da besa cik noi blikn...hope taun depan ade lagi orang bru untuk sambut rye bersame...ehem2...taun dpn rse cm dah dipetik orangla...heheheheh.....pape pn..rye pertame tetap di jb...syarat sebelum nikah...hehehehe...sory yek syg...adk beradik i xrmai...5 org jek...adk bradik u ade 11...sian mama papa klo i xde time rye pertame...raye ke 2 bru blk uma sayang...heheheh...konpiden jek aku nih..xpela..ade jodoh x kemane...klo tuhan da tulis jodoh aku untuk si die taun depan..dapatla raye dengan orang bru..smoge akk2 aku dapat zuriat lagi..ramai ckt ank buah...lagi meriah...semuanye takdir tuhan...kite hanye merancang...

seronok rase tengok kawan2 yang da berumahtangge...sekelip mate dr bujang jadi suami..isteri...or tunangan orang...status berubah utk raye tahun ni...semoge semua berbahagie hendaknye...ade yang da mengandung...taun dpn kompem bykla panggilan aunty yang aku akn dpt...family aku xbyk beze..orang baru pn xrmai...plan hari raye pn xbyk...cm biase...pagi raye blk uma nenek yang sekentut jek jauhnye...then lepak uma nenek satu hari smpai mlm...tp rye ke-2 tahun ni ade kehadiran yang di nanti...hope sume berjln lancar...dapat menjalin ikatan ukhwah antare keluarge..dpt mngenali sesame kite...smoge masing2 dapat menerime antare satu same lain...

raye ke-4...blk kl...rye ke-5...back to work...hmmmm...sumenye cm ade jadual siaran...tertakluk pade terma dan syarat...huhuhuh...xkshla ek...yang penting...aku nk blk rye mlm ni and selamat tibe di rumah...dpt rye dgn fmily tercinte da ckp bermkne dan bererti untk ingatan sepanjang tahun ni....nothing more to say...di kesempatan ni...nk ucapkan selamat hari raye maaf zahir batin kepade sume ahli keluarge...kekasih yang tercinte...sahabat handai...and xlupe gk pade kete ku yang tersyg...~vi~...sory syg..mama kne tgglkn vi...ari senin nnt mama amk vi k...ingt taun ni dpt rye ngn vi...xde jodohla syg...

and last but not least...buat tatapan sume...da lme xpost gambar bertudung...hehehheeh...ni gambar raye taun bile pn xingt da...2 taun lepas rasenye...klo ade slh silap mintak diampunkan..sape2 yang nk bg wet rye dialu2kan sbb saye lom kawen...heheheheh...xoxo...



SELAMAT HARI RAYA




1 comments:

Èi-jat Maès said...

shy,

selamat hari raya. maaf zahir batin

- ustad